BRYNDZOVÉ TOLIARIKY bezlepkové
29.12.2020Pripravíme si :
- 250g pohánkovej múky ( hladkej, kľudne môže byť aj celozrnná )
- 250g bryndze
- 250g masla
- 1 vajíčko ( vyšľahané )
- Solčanka alebo himalájska soľ
Postup :
Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke cez noc. Vyvaľkáme si cesto cca 0,5cm hrubé a vykrajujeme formičkou oblého tvaru ( napríklad malý pohár ).
Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, jemne dozdobíme soľou, sezamom, korením , alebo Solčankou a pečieme na 170 stupňoch cca 10 min ( každá rúra je ale iná, preto dajte na svoje odborné oko a keď budú toliariky zlaté, tak ich vyberte )
Dobrú chuť