MRKVOVO - PAPRIKOVÉ WAFLE
25.05.2021Odkedy mi diagnostikovali histamínovú intoleranciu, stala som sa milovníkom vaflí – na sladko aj na slano. Sú vyrobené rýchlo, úplne variabilné v zložkách a ideálne na cestách. Výdatné vafle považujem za skvelú alternatívu na rýchly obed do práce, pretože sa môžu piecť noc predtým a na druhý deň jesť studené.
Pripravíme si :
- 100 g masla – môže byť aj vegan Alsan
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky Himalájskej soli
- 200 ml mlieka ( môže byť aj rastlinné )
- 200 g hladkej múky ( môže byť aj bezlepková prípadne ja som skombinovala ovsenú múku s teffovou múkou)
- 5 g prášku do pečiva
- 1 1/2 lyžičky mletej papriky
- 2 mrkvy
Dressing :
- 250 g tvarohu
- 1/2 zväzku pažítky
- 1 lyžička olivového oleja
- 1/2 lyžičky Himalájskej soli
Postup :
Najprv si pripravte vaflové cesto. Rozpustite maslo, pridajte vajíčka a soľ. Následne zmiešajte múku s práškom do pečiva a paprikou a pomaly primiešajte mlieko. Mrkvu nastrúhajte na jemno a zmiešajte do cesta. Cesto pečieme v porciách vo vaflovači.
Medzitým ako sa pečie zmiešajte tvaroh s olivovým olejom, soľou a jemne nakrájanou pažítkou a ozdobte ním vafle.
Dobrú chuť