Eshop menu

VIANOČNÝ šalát s „rybou „ VEGAN

17.12.2021

Nebudete pri ňom potrebovať ani zemiaky, ani majonézu, ani nebudete musieť ísť kúpiť rybu. Aj tak vám však tento vegánsky recept bude chutiť !

 

Pripravíme si :

  • 500g veľkých jačmenných krúpov
  • 1 pohár sterilizovanej mrkvy a hrášku
  • 8 ks väčších sterilizovaných uhoriek
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 tofunézy (3x150 g)

soľ, mleté čierne korenie 

 

Postup :

Jačmenné krúpy prepláchneme a dáme variť tak, aby voda bola cca 3-4 cm nad povrchom krúp. Osolíme a varíme približne 50 minút do zmäknutia. Ak krúpy vopred namočíte aspoň na 30 minút, doba varu sa kráti.

Medzitým si nakrájame cibuľu, mrkvu a uhorky na malé kocky. Dáme zovrieť v hrnci vodu a cca 3 minúty cibuľu s uhorkami povaríme a scedíme.

Uvarené krúpy preložíme do veľkej misy (ak v nich ostala voda, scedíme ju) a primiešame cibuľu, uhorky, mrkvu a hrášok (ak máte radi hrášok, kľudne pridajte ešte jednu konzervu). Pridáme tofunézu a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na záver môžeme ešte pridať trochu uhorkovej šťavy. Šalát necháme odstáť na chladnom mieste, nech sa prepoja chute a podľa potreby ešte dochutíme.

 

  • 2 balenia údeného tempehu
  • 150 ml vody
  • 6 PL celozrnnej hladkej špaldovej múky (môžete použiť aj akúkoľvek inú múku)
  • 1 PL sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • ½ ČL kurkumy ( napríklad naša divoko rastúca  Naturfyt kurkuma dovezená priamo z Indie )
  • 1 ČL mletého sušeného cesnaku
  • olej vhodný na tepelnú úpravu (kokosový tuk, olivový olej nie extra panenský, repkový olej) alebo kvalitný slnečnicový olej )

 

Pripravíme si cestíčko na obaľovanie tempehu - do misky nalejeme vodu, pridáme múku a metličkou vypracujeme cesto. Ochutíme sójovou omáčkou, kurkumou a mletým cesnakom. Cesto má byť hustejšie, nie riedke.

Tempeh rozkrojíme na polovicu a obidve polky rozdelíme na 3 plátky. Obalíme v cestíčku a spolu aj s tým cestom, ktoré ostalo na tempehu dáme pražiť do rozpáleného oleja z oboch strán. Do oleja môžeme dať kúsky mrkvy, ktorá zabraňuje prepaľovaniu oleja. Keď začne tmavnúť, vyhodíme ju a dáme ďalšiu. Opražený tempeh položíme na papierovú utierku.

 

Tento recept pripravila Zuzka Marková, ktorá okrem toho, že rada varí tradičné recepty netradične, venuje sa aj výžive ducha a pomáha ľuďom posunúť sa vpred ako mediátorka a poradkyňa pre vzťahy k sebe samému a k druhým.

Viac sa o nej dočítate na www.dohodnetesa.sk

 

Dobrú chuť 

X
Množstvo:
Balenie:
Tamari sójová omáčka
Tamari je sójová omáčka vyrobená zo sójových bôbov a morskej soli.
Viac informácií
X
Množstvo:
BIO Tempeh údený
Špeciálnou technológiou vyúdený tempeh z prvotriednych bio surovín.
Viac informácií
X
Množstvo:
Tempeh vyprážaný BIO
Vyzretý, vyprážaný a ochutený tempeh z prvotriednych bio surovín.
Viac informácií
X
Množstvo:
Tofunéza
Bezvaječná majonéza z tofu.
Viac informácií
X
Množstvo:
Kurkuma mletá  NaturFyt, 100 g
BIO Kurkuma mletá
Viac informácií

Táto webová stránka používa cookies

Pre personalizáciu obsahu a reklám, pre poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti využíváme súbory cookie. Informácie o tom, ako náš web používáte, zdieľame so svojími partnermi pre sociálne média, inzercie a analýzy. Partneri tieto údaje môžo skombinovat s ďalšími informáciami, ktoré ste im poskytli alebo ktoré získali v dôsledku toho, že používáte ich služby. V prípade Vášho súhlasu prosím pokračujte pri prehliadaní webovej stránky a stačte OK.
Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.(Viac informácií)

OK

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré môžu webové stránky používať na zefektívnenie používateľskej skúsenosti.
Zákon uvádza, že na Vašom zariadení môžeme ukladať súbory cookie, ak sú pre prevádzku týchto stránok nevyhnutné. Pre všetky ostatné typy súborov cookie potrebujeme vaše povolenie.
Táto stránka používa rôzne typy súborov cookie. Niektoré súbory cookie sú umiestnené službami tretích strán, ktoré sa zobrazujú na našich stránkach.
Získajte viac informácií o tom, kto sme, ako nás môžete kontaktovať a ako spracovávame osobné údaje v našich Pravidlách ochrany osobných údajov. Váš súhlas sa vzťahuje na nasledujúce domény: naturlekaren.sk www.naturlekaren.sk