Torta s mascarpone a pohánkovou múkou
24.03.2019Táto torta bola upečená z lásky pre maminku k 50. narodeninám. Napíšte nám, či sa vám podarila :)
POSTUP
Korpus
- 8 vajec
- 200 g trstinového cukru
- 1 lyžicu vody
- 1 lyžicu oleja
- 110 g pomletých orechov
- 130 g hladkej pohánkovej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 250g čerstvých malín
Krém
- 500 g mascarpone
- 500 g hladkého tvarohu
- 150 g práškového cukru
Ganache
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie ( napríklad od Vivani )
Výzdoba podľa fantázie
Postup :
Korpus
Oddelíme si bielka a žĺtka. Vymiešame bielka s kryštálovým cukrom tak ,aby nám vznikol pevný sneh. Žĺtka si vymiešame s vodou a olejom. Spojíme žĺtka a bielka do jednej misky ( už nemixujeme ,len jemne premiešame lopatkou ), pridáme orechy ,preosiatu múku a prášok do pečiva. Takto pripravený korpus dáme piecť do rúry na 155 °C na cca 35 – 40 min.
Krém
Vymiešame mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom. Dáme to zachladiť pokým sa nám bude piecť korpus.
Keď sa nám upečie korpus rozrežeme si ho na tri časti .
Na prvú časť (spodnú časť ) si natrieme krém a naukladáme maliny podľa chuti.
Na druhú časť ( strednú časť ) si nanesieme lekvár, ktorý rovnomerne rozotrieme po celom korpuse , nanesieme mascarpone a poukladáme čerstvé maliny.
Tretiu časť ( vrchnú časť ) len položíme navrch a potrieme mascarpone, aj po okrajoch.
Ganáž
Dáme si uvariť smotanu na šľahanie. Keď bude vrieť pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď bude čokoláda roztopená, začneme ju pomaly nalievať od stredu na tortu a rozotrieme ju tak, aby stekala po okrajoch torty.
Dozdobíme podľa fantázie J