Kokosový cheesecake bezlepkový
01.08.2019Kokosový 'Bounty' cheesecake je výborným sladkým potešením pre všetkých milovníkov kokosu a kokosových maškŕt. Navyše je pripravovaný z kokosovej múky, ktorá neobsahuje glutén takže je vhodná aj pre celiatikov a ľudí trpiacich intoleranciou na lepok. Najlepšie chutí dobre vychladený :)
Potrebujeme:
Korpus:
- 4 PL kokosovej múky
- 2 PL kokosu
- 3 PL kakaa
- 3 PL trstinového cukru
- 2 PL kokosového oleja
- 1 vajce
- 2 PL masla
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
Náplň:
· 100g horkej čokolády
· 400g Skyru
· 3 vajcia
· 3 PL strúhaného kokosu
· 3 PL trstinového/kokosového cukru
· 1 PL vanilkový cukor
· 1 kelímok kyslej smotany (12%)
· 1 PL kakaa
Postup:
Trúbu si predhrejeme na 180 oC. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Zo všetkých ingrediencií určených na korpus si vypracujeme cesto a rovnomerne vyložíme dno formy. Korpus si dáme predpiecť na približne 10 minút. Medzitým si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme Skyr spolu s kokosom. Na vychladnutý predpečený korpus vylejeme roztopenú čokoládu a necháme v chlade stuhnúť. Keď čokoláda stuhne môžeme priliať hotovú zmes Skyru a dáme piecť na 30 minút pri 180oC. Koláč vyberáme keď sa zmes spevní a po vybratí ešte pridáme vrstvu kyslej smotany a dozdobíme kakaom a kokosovými plátkami.